Sommeren er over os -pas på din firbenede ven i varmen

Heldigvis ved de fleste

Heldigvis ved de fleste hunde- og katteejere godt, at man aldrig må efterlade sit dyr i en solvarm bil. Heller ikke ganske kort tid! Men ikke alle er opmærksomme på, at hunden og katten også derhjemme kan få problemer med varmen.

Kattene klarer ofte problemet selv – de søger skyggen, når solen står højt på himlen, og man skal bare huske, at de naturligvis altid skal have adgang til frisk vand.

Hvis man har mindre kæledyr som kaniner eller marsvin, hvis bur er placeret udenfor, er det vigtigt, at man sikrer sig, at dyret altid har mulighed for at søge skygge. For at undgå at den skygge, man har placeret buret i, ikke flytter sig i løbet af dagen, er det bedre, at sætte buret under et halvtag, en parasol eller ligende.

Din hund trives også bedst i skyggen – og halser den meget, kan det være et tegn på, at den har fået det for varmt. Du skal især være opmærksom, hvis hunden har været aktiv og har svært ved at slippe af med varmen igen. Hvis den har brug for afkøling, kan du enten lade den soppe i et badebassin, eller du kan skylle den med tempereret vand.

Undgå længere gåture i middagsheden, men læg gerne de lidt længere ture om morgenen eller om aftenen, hvor temperaturen er lavere. Hvis det er muligt, bør du så vidt muligt gå udenom asfalt, som kan blive utroligt varm og være meget smertefuld for hunden at gå på (det samme gælder mørkt sand).

Hunden skal naturligvis altid have adgang til masser af frisk vand – og endnu mere på en varm sommerdag end når det er køligt og overskyet. Det er også en god idé at have vand med, når I går tur, og her kan du fx bruge en TO GO vandskål.

Alle vi hos Bobandbob.dk ønsker dig og dine dyr en rigtig dejlig sommer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *